Čičerika

Katere jedi si naj pripravim iz čičerike?

Zavedamo se, da čičerika vsebuje ogromno beljakovin in radi bi jo dodali na jedilni list. Ne veste, pa katere jedi bi naredili iz njih. Pa dajmo par nasvetov:

Ričet in čičerika

Ker obožujem čičeriko, sem se odločila probati narediti ričet in dati namesto fižola čičeriko. Ne boste verjeli, kako dobra jed pride iz tega. Tako je moj ričet vseboval, čebulo, peteršilj, česen, korenje, krompir in seveda čičerika. Kupila sem sicer čičeriko v konzervi, tako da sem jo samo dobro sprala in dodala na koncu, še malo prevrela in to je bilo to. Jed je bila narejena. Od zdaj naprej ne bom več dajala fižola, ampak je fižol nadomestila čičerika.

Lahko si naredite čičeriko z popečeno zelenjavo.

Tako na olivnem olju popečete željeno zelenjavo narezano na kocke, kar vam pač odgovarja, korenje, bučke, paprika, čebula, ko boste to vse popekli, samo na koncu dodate sprano čičeriko in stvar je narejena. Jed bo bogata z vitamini in beljakovinami, ki vam jih nudi prav čičerika.

Juhica iz čičerike

Ni bolj enostavnega, kot juhica in čičerik. Na olju popražimo čebulo in česen, nato dodamo paradižnik, da lepo zadiši in že pride na vrsto čičerika. Vse skupaj popražimo in nato zalijemo z vodo. Jaz rada dodam že skuhane rezance. Vse skupaj lepo pokuham in jed je narejena. Otroci jo obožujejo.

Vidite, da lahko z čičeriko naredite ogromno dobrih jedi in če ne jeste mesa, vam bo še kako koristila, saj bo nadomestila potrebne beljakovine, ki jih vsebuje veliko. Lahko si jo pripravite tudi v polpetih ali pa kaj tudi v pečici, resnično se da z njo ustvarjati. Če kupite surovo čičeriko, pa je ne pozabite namakati. Namakajte jo ponoči v vodi, zjutraj to vodo odlijte in za kuhanje uporabite novo. Kuha se tako dolgo, da postane mehka. Jaz uporabljam vedno čičeriko v konzervi.